Pages

Followers

17 May 2016

Maxis Fibre : Lebih laju, murah, dan stabil dari Unifi!

Hai guys,

Ramai yang tak tahu kewujudan Maxis Fibre ni. Sejujurnya, sebagai reseller Maxis dan Telekom Malaysia, aku sangatlah memuji servis Maxis Fibre ni kalau nak dibandingkan dengan TM. 

Apa itu Maxis Fibre?
Ramai yang ragu-ragu kemampuan Maxis fibre ni sebab kalau diikutkan TM yang monopoli market wifi kat malaysia ni. Untuk pengetahuan, maxis telah bekerjasama dengan TM dalam penghasilan maxis fibre ni. Line yang digunakan maxis fibre adalah sama dengan unifi. Bermaksud, dimana tempat ada unifi, disitu juga ada maxis fibre. Sebab mereka menggunakan line yang sama tapi harga dan speed yang berbeza. Jangan terkejut kalau installer yang datang pasang nanti sorang dari maxis dan sorang dari TM. Router pun pakai router dari TM.



Cuba nilai sendiri dengan Unifi. 
Pakej Unifi 

RM199 (download 30mbps/upload 10mbps)
RM249 (download 50mbps/upload 20mbps)

RM299 (download 100mbps/upload 50mbps)


Memang secara kasarnya unifi menawarkan pakej lebih murah jika dibandingkan dengan maxis mengikut speed. Tapi sejujurnya maxis lebih berbaloi. You get what you pay. Jika melanggan maxis 10mbps, download dan upload speed adalah sama, 10mbps. Jika melanggan Unifi 30mbps, download 30mbps tetapi upload hanyalah 10mbps.

Sejujurnya, saya pernah rasa menggunakan kedua2 wifi (maxis fibre dan unifi) pakej maxis RM148(10mbps) lebih stabil dari segi kelajuan daripada unifi RM199 (30mbps) yang kadangkala speednya naik turun.

Jadi nilailah sendiri ya. Lebih murah, lebih stabil, yang penting mereka menggunakan lain yang sama! Fibre optic cable.

Terpulang, ini adalah salah satu langkah penjimatan sebab tu saya menulis pasal maxis fibre. Memandanglan unifi terlampau mahal sangat. Tapi kalau nak unifi juga saya boleh uruskan. Tiada masalah. 

Jadi kalau nak daftar boleh whatsapp saya di 014-2609344

Jika ada sebarang pertanyaan or keraguan pun boleh whatsapp saya di 014-2609344
Share This Post | Irfan Roslee

15 March 2016

DIGI TRICK UNLIMITED


Nak speed internet korang macam ni?

Secara ringkasnya yes, boleh dapat speed macam ni. Digi internet 10gb unlimited. kalau check sendiri di menu digi, ada ke 10gb? takde kan? tapi boleh ada. tak percaya check lagi berapa ringgit digi jual internet mereka. tak sampai 5gb tapi charge lebih rm50

Dengan trick ni, aku hanya jual rm20 untuk 1 ID. Apa dapat dengan rm20?

1 premium ID (sebulan)
10gb internet
Tutorial

Premium ID
ini yang paling penting. Dengan rm20 sebulan, korang tak perlu lagi langgan internet dengan digi. Topup hanya untuk call dan sms dan untuk pastikan no korang aktif (tak expired)
So bayangkan beli internet dengan rm20 sebulan, dapat 10gb.

10GB internet
kuota 10gb ini akan automatic renew setiap bulan. kalau ada luck, korang boleh dapat 20gb sebulan. trick tu pun saya akan ajar.

Tutorial
dengan tutorial ni lah korang boleh access dengan apa yang saya sebut diatas. tanpa tutorial ni korang takkan berjaya.

so apa tunggu lagi? rm20 je sebulan. then online sampai lebam

Syarat?
-Digi user
-iphone/android user
-android version 4.0 ke atas (utk pengguna android)

Lain-lain info
- tak perlu risau, tak perlu tukar no. pakai simcard sedia ada
- semuanya bergantung pada apps dan trick yang diberi
- kelajuan bergantung pada line kawasan tersebut
- 3G/4G line berdesupp!

whatsapp 014-2609344 (irfan ) jika berminat

whatsapp sekarang! 014-2609344
Share This Post | Irfan Roslee

04 February 2016

Part 2 : Soalan Perempuan Untuk Lelaki (image)

Assalamualaikum
&
Salam Sejahtera

hah. sekali update nak update banyak kali sehari.
hehehe.
takde laa. ni just nak share je.
bukan susah pun aku just upload gambar ni je.

masa bosan2 tadi saja la edit2 sikit blog ni.
macam serabut je.
then bila check traffic aku, banyak pula visitor yang datang daripada satu blog ni.
klik SINI untuk ke blog tu.

tak silap aku tu blog seorang guru. ye kot?
entahla, tak kenal.hahaha
dia pinjam idea entry aku yang Soalan Perempuan Untuk Lelaki tu tapi dia buat ianya lebih menarik.
serius. sangat menarik.
so, selepas aku minta izin untuk copy balik idea dia ni (walaupun dia belum aprrove lagi) hahaha, aku terus masukkan dalam blog aku.

ni la hasil kerja dia.
klik gambar untuk lihat lebih jelas





comel je kan?
alalalaa sukenyeeeee~
teringin pula nak belajar buat macam tu.
minta maaf ye cikgu sebab copy bulat2. (betul ke cikgu?) baca info sekali imbas je tadi.hahaha
Share This Post | Irfan Roslee