Pages

Followers

18 October 2015

Pakej Terbaru Unifi : Pemasangan Percuma

Assalamualaikum
&
Salam Sejahtera


PERINGATAN
Servis yang saya sediakan sentiasa berjalan so tak perlu risau jika post saya ini dibaca pada tahun 2020 sekalipun. Kawasan yang saya mampu uruskan juga adalah seluruh Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak. Jika ada sebarang update, saya akan update disini or sila whatsapp saya di 014-2609344 terus.


Untuk makluman, Telekom Malaysia dah lupuskan pakej-pakej VIP 5, VIP 10, VIP 20. Untuk pakej yang terbaru, hanya terdapat 2 pakej sahaja. Unifi 30 mbps dan Unifi 50 mbps. bagi pengguna VIP 5, 10, dan 20 yang ingin beralih ke plan ini juga tiada masalah. Boleh whatsapp saya.






Terdapat 2 pakej sahaja untuk plan terbaru ini. bezanya cuma kelajuan. Bagi saya sendiri, saya sarankan untuk ambil pakej 30mbps dulu sebab pakej 50mbps masih tak cover semua tempat lagi. Kebanyakannya 50mbps support di landed area, bukan high-rise.

Jangan keliru dengan "starting price from" tu sebab itu memang harga pakej, dan standard pakej memang fix dengan harga yang dinyatakan diatas. Caj tambahan akan dikenakan jika anda nak menambah pakej siaran hypp tv.


Kelengkapan yang disediakan adalah PERCUMA
Pemasangan juga PERCUMA
Pasang terus guna, yes PERCUMA

Ini adalah senarai siaran hypp tv yang anda dapat secara percuma untuk pakej standard. Bagi saya sendiri tak perlu tambah siaran lagi2 jika anda dah mempunyai astro.


Prosedur pemasangan

1. Daftar. Whatsapp saya, Irfan di no 014-2609344 untuk penerangan cara mendaftar atau sebarang pertanyaan berkaitan pendaftaran dan pakej. Pendaftaran adalah percuma

2. Selepas selesai mendaftar, tunggu proses lebih kurang minimum 2 hari, TM akan sms dan email tentang tarikh dan waktu pemasangan.

3. Kontraktor akan datang pada tarikh dan waktu yang ditetapkan TM, perlu ditekankan pemasangan adalah percuma jadi anda tidak perlu sediakan apa2 wang untuk pemasangan.

4. Selepas selesai pemasangan, anda sudah boleh gunakan wifi dan tunggu sekitar seminggu-sebulan untuk bil pertama anda.

5. Bila sudah dapat bil pertama, dalam bil tersebut akan ada:
Duty stamp    RM10
Cas pakej (pro rate) bergantung pada kadar berapa hari penggunaan sehingga tarikh bil dikeluarkan
Bulan kedua anda hanya perlu bayar harga pakej sahaja. Sebagai contoh anda melanggan pakej 30mbps, hanya bayar RM179 sahaja. Tiada caj tambahan, begitu juga bulan seterusnya.

Sila whatsapp saya di 014-2609344 (Irfan)  untuk sebarang pertanyaan dan untuk terus mendaftar.



Share This Post | Irfan Roslee

11 comments:

  1. ala . alang2 nk bgtau tu bgtau la selengkapnya . bayaran rm179 tu tak termasuk gst . masuk gst lebih kurang rm186 . lepas tu utk pembayaran pertama akan dikenakan 2 bln terus . so sekitar rm365 . servis percuma katanya tp bln pertama dh kena bayar 2 bln sekali .tak faham aku dgn tm ni . contract 2 tahun pulak tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa apa ssya tulis jelas. Sbb tu saya dah kata x faham whatsapp. So far alhamdulillah customer x complain lg service saya.btw soal 2 bulan sekali punya charge tu, lain kali cik tanya dlu, itu utk bulan kedua. Maksudnya bulan kedua x perlu bayar atau cik boleh bayar rm179 bulan pertama, rm179 bulan kedua.

      Last but not least, jgnlah kita nak fitnah dan mengganggu periuk nasi org. Kan x elok tu

      Delete
    2. Saya rasa apa ssya tulis jelas. Sbb tu saya dah kata x faham whatsapp. So far alhamdulillah customer x complain lg service saya.btw soal 2 bulan sekali punya charge tu, lain kali cik tanya dlu, itu utk bulan kedua. Maksudnya bulan kedua x perlu bayar atau cik boleh bayar rm179 bulan pertama, rm179 bulan kedua.

      Last but not least, jgnlah kita nak fitnah dan mengganggu periuk nasi org. Kan x elok tu

      Delete
  2. untuk Unifi biz boleh buat skali?

    ReplyDelete
  3. Salam..nak tnye..kalau da pkai streamx pastu nak tuka unifi nk buat mcm mna ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upgrade terus kalau kt area rmg ada line unifi

      Delete
  4. Bos , bile unifi nk masuk dekat pajam, N sembilan ni..setakt ni dh pakai streamyx 8 mbps...kaw ni..pun dah kire membangun...berdekatan nilai...tq

    ReplyDelete
  5. hari tuh kn sy ad pasang unifi kt rumah dan modified wayar yg dh ad pasal dlu dh prnh pasang unifi tp dh dimatikan.. sekarang dah pasang balik sy dikenakn cas 200 ringgit sb modified wayar.. mmg cas diknakn kew mcm mne..

    ReplyDelete
  6. salam boleh tanya. rumah flat boleh pasang unifi ke .?

    ReplyDelete