Pages

Followers

10 July 2011

Mia G : Cerita Cinta Saya

Assalamualaikum
&
Salam Sejahtera

hello Malaysia!
rindu aku? tak?
eh sama la kita. aku pun tak rindu korang. haha

yeah, single itu indah.
betul tak?
mungkin sesetengah akan setuju dan sesetengah akan menidakkannya.
okay fine, hak masing2. aku tak boleh nak ubah.
mungkin single dan couple, dua2 indah?
MAYBE

couple tu orang kata indah juga.
lagi2 time mula2 masuk line tu.
bak kata orang, bila cinta mula berputik. (berputik-lah-sangat)
tapi, bagi aku semua tu rasa kejap je.
eh, ada sorang minah ni nak kongsi cerita dalam blog aku laa!
okay2, jom dengar cerita dia.


hye!nama i Mia G
apa itu G?
G stand for GEDIK.
i memang gedik. hikhikhik.*gelak sambil tutup mulut=gelak gedik*
i saja nak kongsi cerita cinta i kat korang.
cerita pasal i dengan ex i yang ke-14 tu.
saja je i nak menggedik kongsi cerita kat sini.
i memang gedik pun.^_^

mari mulakan!

masa i baru kenal dia
pada peringkat awal perkenalan ni, first and yes, itu semua takdir Tuhan untuk temukan 2 insan.
hikhikhik *gelak gedik*
then bila lama2 kan, i mula rasa kat hati.
hati i mula berbisik gedik
"i like this handsome guy"
setiap kali i jumpa dia, mata kami bertentangan.
dari mata jatuh gedebuk ke hati i.
so, kalau 10x berjumpa, 10x kami bertentang mata.
dan 10x jugala jatuh gedebak gedebuk gedebeng ke hati i ni.

i tahu dia cuba masuk line
bila jatuh berdas-das ke hati, jiwa i mulalah kacau.
tidur tak lena, makan tak kenyang, mandi i lagi laa, tak pernah basah.
i tahu dia pun rasakan benda yang sama.
dia memang pandai. dia mainkan peranan sebagai lelaki iaitu proses mengayat i dimulakan.
ilmu dan kitab tentang cinta semua dia manfaatkan dan ayat paling power dia gunakan.
i tunggu je sambil duduk diam dan tunggu message bunga2 dari dia sambil tersengih2 membacanya.
yang pasti, i akan jual mahal pada mulanya.
padahal i tengah suka gila sebab ada mamat handsome sangkut kat i.
ada market juga i ni rupanya
hikhikhik *gelak gedik lagi*

I'm taken!^_^
i rasa seronok sangat.
harini 10hb/10/2010 pada pukul 10.10 malam dia minta couple dengan i.*well, perempuan memang paling suka ingat tarikh2 ni kan?*
i accept dia sambil tersipu2 malu.
dia cakap kat i,
"i love u gedik"
masa ni la paling indah i rasa. i dia punya dan dia i punya.
takde siapa boleh rampas.
u jangan berani2 nak dekat dengan bf i okay!
hikhikhik*lagi sekali gelak gedik*
i accept dia sebab dia ni caring, pandai ambil hati i dan yang paling penting, dia ni romantik tau!
muka je ganas. tapi dalam hati ada pusat peranginan cameron highland tau~


tak rugi i couple dengan dia.
memang tak salah lagi, dia lah teman hidup i sampai i nazak nanti.
dia memang sweet sangat.
u tau tak, masa i takde kredit, dia tolong i buat SOS topup~
sweet kan?
dia pun pandai ambil hati parents i.
setiap kali dia datang rumah i dia belikan petai & jering iaitu ulam fabret parents i.
kalau tak jumpa, 24/7 kitorang message.
malam2 kitorang skype.
tak main la voice call ni. video call la baru best.
apa? tak best? best laa!
buktinya, disebabkan setiap hari kitorang skype, dia perasan jerawat yang baru tumbuh kat celah kening i ni.
itu maknanya dia tahu perkembangan diri i dan ianya melalui skype!
best kan?


dia dah bosan dengan i ke?
semenjak dua menjak ni, hubungan kitorang tak berapa nak elok.
message jarang, inikan nak call.
bila i tanya kenapa dah lain dia cakap dia busy.
i sedih tau tak. dia dah tak macam dulu.
dia asyik marah2 je. semua i buat salah.
i sayangkan dia sangat2. i taknak dia pergi.
dia sorang je yang memahami i.
i harap, dia tak tinggalkan i.

i kena tinggal. :'(
pagi tadi 01hb/01/2011 pada pukul 1.01 tengah hari, dia mintak putus.
alasan dia, dia nak fokus study.
tapi i tahu, dia ada jumpa perempuan gedik yang lain.
apa i ni tak cukup gedik ke?
i dah kena tinggal.
please, korang tolong jangan ganggu i lagi.
i nak tenangkan diri.
i rasa single selamanya lagi bagus.

i tak kisah!
dah seminggu i kena tinggal.
i dah tak kisah. lantak dia la.
dasar playboy! benci benci benci!
i nak mulakan hidup baru.
i rasa i nak cari bf baru.
hikhikhik *arghhh, gelak gedik lagi!*
siapa2 berminat kat i boleh la isi borang.
tulis berapa pendapatan sebulan dan berapa peruntukan untuk i setiap hari. $_$


itu je laa yang i nak kongsi dengan u all semua.
i tulis panjang2 nanti Irfan marah sebab dia kata orang akan bosan bila tulis panjang2.
tapi u all baca sampai habis juga kan?
Irfan cakap thanks sebab baca.
HIKHIKHIKHIKHIKHIK^_^

Share This Post | Irfan Roslee

2 comments:

  1. Thanx for sharing all these wonderful Posts and Blog.I really like them and looking forward for the newposts.You can Download Games ,Free Pc GamesFree Movies, Blogger Templates , Free Pdf Books and much more from myrealfun.

    ReplyDelete
  2. Truthfully it's very astonishing content to me, In fact now I am your fan with that one, appreciation for sharing such reports among us! The Amazing Spiderman | Counter Strike 1.6 | Need For Speed Most Wanted

    ReplyDelete